Muskaatpompoen

Muskaatpompoen
CUCURBITA PEPO L. var. VENTOUX F1

zeer lekker van smaak

De variëteit Ventoux kent een kortere rijptijd en kan daardoor eerder geoogst worden dan de klassieke muskaatpompoen. Dit maakt hem perfect voor de teelt in ons klimaat.   


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

plantafstand

200 x 100

Buiten

Buiten

vorstgevoelig

Vorstgevoelig


Pompoen telen is makkelijk, waarbij een overvloedige bemesting de voornaamste teelttip is. Pompoen is ideaal om een verloren hoek te vullen en onkruidvrij te houden. Lichtere gronden zijn in het voordeel. Het is aan te raden de grond vochtig te houden.

Onder de vruchten kan men een beetje stro leggen om te vermijden dat de vruchten door contact met de grond rotten. 

Echte meeldauw of witziekte uit zich in een wit schimmelpluis boven op de bladeren dat uiteindelijk al de bladeren van onze plant aantast. We kunnen de ziekte vertragen door de aangetaste bladeren te verwijderen. De ziekte bestrijden bij al oude planten is moeilijk. Een aftreksel van heermoes kan de bladeren versterken. Gelukkig begint de ziekte meestal maar op het einde van de zomer (de schimmel houdt van warme dagen en vochtige nachten), wanneer de plant al voldoende vruchten geproduceerd heeft. 

Na het oogsten kan je de vruchten nog enkele dagen buiten verder laten drogen, maar je moet  de vruchten nog voor de eerste vorst naar binnen brengen en bewaren op een koele (8-12°C), droge plaats.

Pompoenen die mét steel geoogst worden, bewaren veel langer. Gewicht Vrucht

4 kg