Welkom bij Vivavera

Groenten, kruiden en aardbeien uit eigen tuin : LEKKER, MAKKELIJK en GEZOND!

Door actief op zoek te gaan naar nieuwe soorten en vergeten pareltjes, houden we ons assortiment jong!

We vinden het heel belangrijk om sterke en gezonde planten te leveren, aangepast aan ons klimaat. We houden hier rekening mee bij de rassenkeuze, maar ook bij de manier van telen. Door ‘traag’ te telen, worden de planten sterker. Ze hebben minder aanpassingsproblemen bij de hergroei in de tuin en ze bevatten hierdoor ook maximaal voedingsstoffen.

We hebben nog enkele tips die voor iedere moestuin gelden :

Wist je dat … planten niet graag pootjebaden! Zorg er altijd voor dat je planten niet langer dan een half uurtje met hun voeten in het water staan. Indien langer, krijgen de wortels niet voldoende zuurstof en ontstaan er veel problemen.

banner

Wist je dat …je planten dankbaar zullen zijn als ze ’s morgens water krijgen! ’s Avonds is het water meestal te warm tijdens de zomer en krijgen de planten de tijd niet meer om op te drogen. Planten die ’s morgens water krijgen gaan droog de nacht in, waardoor schimmels en bacteriën de kans niet krijgen om zich te ontwikkelen. De morgenstond heeft goud in de mond!

Wist je dat … warmteminnende planten een hekel hebben aan schommelende temperaturen. In combinatie met tocht kan dit voor problemen zorgen en uitval. Zorg bij koude nachten voor voldoende beschutting tegen koude en wind!

Wist je dat … planten niet zonder daglicht kunnen! Een gebrek aan licht kan bij sommige soorten heel snel tot kwaliteitsverlies leiden. Zorg daarom altijd voor voldoende natuurlijk (!) licht bij de planten!

Verder wensen we jullie veel succes en veel plezier met de eetbare tuin!