Meloen charentais F1

Meloen charentais F1
CUCUMIS MELO L. var. STELLIO F1

De perfecte meloen voor in de moestuin!

Het vruchtvlees is stevig en diep oranje van kleur. Het suikergehalte is hoog, waardoor de smaak lekker zoet is.


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

plantafstand

80 x 60

Serre

Serre

vorstgevoelig

Vorstgevoelig


Meloen is de moeilijkste van alle cucurbitacea, maar het loont dan ook de moeite om zelf meloenen te kweken. De smaak is subliem doordat je hem rijp kan oogsten, wat niet kan bij meloenen die transport moeten overleven.

Stellio F1 is een zeer groeikrachtig, makkelijk te telen ras. De planten zijn in staat zich aan te passen aan alle soorten groeiomstandigheden. Bovendien is het bij dit ras niet nodig, in tegenstelling tot de meeste meloenrassen, de scheuten te toppen om een mooie oogst te bekomen!

Meloenplanten zijn warmteminnend en worden dus bij voorkeur in een kas uitgeplant. Ze kunnen er zowel staand (langs koorden) als liggend geteeld worden. Bij meloen mag je niet overdrijven met water en meststoffen. Wegens hun diep wortelgestel kunnen ze veel water uit de grond halen.

De vruchten kunnen geoogst worden van half juli tot september.

Problemen met vruchtzetting: meestal zijn er in de kas geen bijen genoeg, daarom moeten de bloempjes om de 2 dagen bestoven worden. Zoek een frisse mannelijke bloem (= in de bladoksels op de hoofdstengel), pluk deze bloem met een zo lang mogelijk steeltje en haal de kroonblaadjes eraf, zoek een vrouwelijke bloem (= herken je doordat er al een klein bolletje onder zit, nl. het vruchtbeginsel van de meloen), ga met de mannelijke bloem voorzichtig over de stamper van de vrouwelijke bloem. Het is aan te bevelen om met een mannelijke bloem van één plant een vrouwelijke bloem van een andere plant te bestuiven.

Een nog onrijpe meloen, leggen we bij kamertemperatuur om verder te rijpen. Rijpe meloenen kunnen we enkele dagen bewaren, maar niet onder 8°C. Je kan zien als een meloen rijp is doordat er een barstje rond de steel verschijnt.Gewicht Vrucht

1 kg