Wasabi - rood

Wasabi - rood
Wasabia japonica Mephisto Red

Aangename pittige smaak


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

hoogte

50 cm

Buiten

Buiten

vorstgevoelig

Vorstgevoelig


Wasabi plant je op een plaats in de schaduw. De wortels moeten steeds vochtig staan, maar niet in stilstaand water. De plant wordt best regelmatig bemest met een organische meststof.

De plant is vorstgevoelig vanaf -6°C, de ideale temperatuur bedraagt 7-21°C.Het duurt in optimale omstandigheden 18 maanden tot 2 jaar vooraleer de wortel volgroeid is en je hem kunt oogsten.

De wasabi-pasta die je in de winkel koopt is meestal geen echte wasabi, maar wel een mengsel met mierikswortel als vervangend ingrediënt, wat jammer is, want echte wasabi smaakt zoveel beter! Bij echte wasabi krijg je eerst een scherpe smaak in de mond, maar deze houdt niet lang aan en wordt dan vervangen door een aangename, zoete smaak.

Wasabi, meer bepaald de wortel, is een onmisbaar ingrediënt in de Japanse keuken, bijvoorbeeld bij sushi en vis. Je gebruikt de wortel ook geraspt in salades. Ook de blaadjes en de bloemen van wasabi zijn eetbaar. Reeds enkele weken na de aanplant kun je al lekkere, verse blaadjes oogsten die je bijvoorbeeld kan toevoegen aan salades.