Muizenmeloen

Muizenmeloen
MELOTHRIA SCABRA

Mooi ovaalrond minikomkommertje


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

plantafstand

70 x 40

Serre & Buiten

Serre & Buiten

vorstgevoelig

Vorstgevoelig


Muizenmeloen is een éénjarige klimplant, ze is vorstgevoelig en kan dus maar buiten geplant worden na de ijsheiligen (half mei). Ze houdt van een zonnig, beschut plekje op een vruchtbare, normaal vochtige, goed doorlaatbare bodem. In droge periodes is het nodig de plant water te geven.

Het is aan te raden in de winter een goede organische voorraadbemesting in te werken. We kunnen de plant zowel in open lucht als in de serre planten, houdt er wel rekening mee dat de vruchtzetting in de serre slechter is dan buiten en dat de plant er zeer weelderig groeit.

Het is beter deze plant niet langs de grond te laten kruipen, maar hem te laten klimmen langs een klimgaas of een andere constructie. Een stok alleen is niet voldoende, de plant kan zich daar niet voldoende aan vasthechten. In het begin moeten we de plant wat helpen door te binden of te winden, maar daarna klimt ze alleen naar boven verder.

De plant bloeit vanaf juli, niet lang daarna kunnen we de eerste keer oogsten.

Door zijn weelderige groei heeft muizenmeloen normaal weinig last van ziekten of plagen.

We oogsten de vruchtjes wanneer ze 2-3 cm groot zijn. De vruchtjes zijn in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.Vruchtgrootte

3 cm