Aardbei Lambada

Aardbei Lambada
Fragaria ananassa 'Lambada'


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Serre & Buiten

Serre & Buiten


Lambada is 1 van de vroegste zomerdragers. De vruchten zijn sappig en zeer lekker van smaak! De mooie, uniforme vruchtvorm, zijn vruchtgrootte en mooie, rode kleur maken lambada-aardbeien ook zeer geschikt voor banketbakkers en gastronomische keukens.

De productiviteit per plant is matig, maar doordat lambada een hoge plantdichtheid verdraagt, kun je toch een mooie opbrengst bekomen. 
Deze aardbeiplanten kunnen zowel in de late zomer, het najaar als het voorjaar geplant worden. Indien je voor de winter plant is het aan te raden na de winter extra te bemesten. Lambada-aardbeien kunnen ook goed in kas geteeld worden, waardoor de oogst vervroegd wordt.

Ze zijn goed resistent tegen verwelkingsziekte, stengelbasisrot en vruchtrot. Ze zijn licht vatbaar voor meeldauw en paarse vlekkenziekte. Ze hebben geen goede resistentie voor roodwortelrot.

De uitlopers kan je best verwijderen, zodat de plant haar energie in de vruchten kan steken. Je kan tijdens de bloeiperiode stro leggen, zodat er geen zand of aarde op de vruchten komt.