Vietnamese koriander
Vietnamese koriander (Persicaria odorata)

smaakt zoals koriander, maar met een pittige toets


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

hoogte

40 cm

Serre & Buiten

Serre & Buiten

vorstgevoelig

Vorstgevoelig


Vietnamese koriander is een meerjarige, niet winterharde plant. Binnenhuis overwinteren is dus noodzakelijk of we kunnen er ook voor kiezen hem te telen als een éénjarige. 

De plant houdt van een zonnige, iet wat beschutte standplaats op een vruchtbare bodem.  

Vietnamese koriander is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet verwant aan de koriander, wel is de smaak gelijkaardig, met een pittige toets erbij. We kunnen het dus wel gebruiken als vervanger.  

Het blad wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken, voor het op smaak brengen van soepen, loempia’s,  vlees- en noedelgerechten. Ook rauw is het erg lekker en dus een goede smaakmaker voor salades. In warme gerechten voegen we het kruid toe op het einde van de bereiding.  

Het blad is een onmisbaar ingrediënt van de befaamde laska (een pikante noedelsoep).

Vietnamese koriander vermindert maag- en darmklachten en stimuleert de spijsvertering.