www.vivavera.be

Oesterblad


De vegetarische oester

TEELTTIPS

Oesterblad houdt van een plaatsje in de zon of halfschaduw, op een goed doorlaatbare, humusrijke bodem.  Ook op zoute bodems en in het zand kunnen we oesterblad planten.  De grond mag niet uitdrogen, maar mag ook niet te nat zijn.

We kunnen hem ook als kuipplant zetten op ons terras of we planten hem als bodembedekker in de rotstuin.  De plant is matig winterhard, in de winter halen we hem best binnen.

HOOGTE

20 cm

GEBRUIK

Oesterblad heeft een knapperige, ziltige smaak, die aan oesters doet denken.  Eigenlijk is de volledige plant eetbaar.  Het blad eten we meestal rauw of we stomen het kort.  We voegen het toe aan gerechten met vis, zeevruchten en bij oesters.  De smaak is zeer lekker in combinatie met komkommer en bij paddenstoelen.  De mooie bloempjes gebruiken we als garnituur of we voegen ze toe voor een kleurrijke toets aan slaatjes.  De wortels eten we gekookt of we roerbakken ze.