Dragon
Dragon (Artemisia dranunculus)

Franse dragon: smaakt het lekkerst!


Planten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Oogsten
JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

hoogte

80 cm

Buiten

Buiten


Dragon is meerjarig en winterhard, maar als het vriest is het toch best om de wortels af te dekken, eventueel met bladeren. Dragon heeft goed doorlatende, humeuze en voedzame grond nodig. Je kan bvb kiezels in de grond werken om hem meer doorlatend te maken, want het is heel belangrijk dat de wortels niet te lang nat staan. De jonge blaadjes zijn het lekkerst, dus regelmatig snijden is de boodschap!

Voor mensen die een zoutloos dieet hebben is dragon een goede smaakmaker.Door de aanwezigheid van bitterstoffen wordt de productie van maagsappen gestimuleerd. Zo wekt het kruid de eetlust op en zorgt voor een goede vertering achteraf. Bij een zware maag kunnen we een dragoninfusie nemen (25 gram dragon 10 minuten trekken in 1 liter gekookt water).